El que hi ha a Twitter és "públic i publicable"

Publicado en por noticias-alternativas


 El que els usuaris pugen a Twitter és públic i publicable. 

 
Així ho ha resueltoPress Complaints Commission (PCC), que vetlla pel compliment del codi d'ètica professional en els mitjans de comunciació del Regne Unit, en el seu primer error referit als continguts disponibles a la plataforma demicroblogging. 

L'organisme regulador anglès ha actuat davant la denúncia d'una treballadora pública els tweets van ser reproduïts per The Independent on Sunday i Daily Mail 


PCC ha pres partit pels diaris per considerar que no han violat la privacitat de la dona, ja que la seva pàgina a Twitter és oberta i per tant accessible per a qualsevol internauta. 

La ludida, Sarah Baskerville, ha assegurat que ella tenia la pretensió de dirigir únicament als 700 seguidors amb que comptava en l'aplicació quan van succeir els fets, el novembre passat, i que els seus tweets són personals i no representatius del seu ocupador, el Departament de Transports anglès. Baskerville és una activíssima usuària d'internet i de les xarxes socials. 

La comissió independent ha destacat que cada vegada són més els casos que se li plantegen referits als continguts disponibles a les xarxes socials i la seva utilització per part dels mitjans. 

En aquest en particular va tenir en compte que la dona no havia pres mesures per a restringir la audiència a Twitter (hi ha la possibilitat de publicar únicament per als seguidors autoritzats per cada usuari), pel que podia ser llegida per molta més gent i els seus tweets reenviats als seus propis contactes per part d'altres "tuiteros". 

També va pesar en la decisió del PCC la naturalesa i pertinència de les informacions periodístiques en les quals va ser citada pel Daily Mail i The Independent on Sunday, que reflectien les seves crítiques al govern i les seves queixes i confessions com empleada del sistema públic anglès. 

Aquest cas pot servir d'alerta per als usuaris, que moltes vegades subestimen l'abast de certes plataformes i xarxes socials o no presten atenció a la configuració de les opcions de privacitat que ofereixen la major part d'elles. 

També funciona com a precedent per a altres organismes que s'encarreguen de vetllar per la privacitat dels usuaris, la protecció dels drets d'autor i el bon comportament dels mitjans de comunicació i la seva relació amb internet. 

Cada vegada és més freqüent la polèmica al voltant de la republicació per part dels periodistes de continguts que la gent publica en els seus perfils en les xarxes socials.


Etiquetado en CATALA

Comentar este post