Estats Units i "Llei Biden-Sinde": fes el que dic, no el que faig

Publicado en por noticias-alternativas

Estats Units i "Llei Biden-Sinde": fes el que dic, no el que faig 


Menys prendre el pèl als espanyols, i més bany de realitat, per favor. La "Llei Biden-Sinde" és una aberració antidemocràtica i no ha de ser aprovada, perquè és una eina per a la censura 

 

La recent publicació de l'informe "Prioritizing Resources and Organization for Intellectual Property Act of 2008" (PRO IP) hauria sens dubte generar problemes de consciència als senadors que es disposen a votar per tornar a incloure l'anomenada "Llei Biden-Sinde" dins de la Llei d'economia sostenible: segons l'informe deixa molt clar, estem davant un clar cas de "fes el que dic, no el que faig" per part dels Estats Units.
 
Un estudi detallat del document deixa clares les diferències entre la ficció que a Espanya relaten les societats de gestió de drets d'autor sobre uns Estats Units en els que suposadament persegueixen, enjudicien i empresonen implacablement als infractors, i la crua realitat: una administració nord-americana que atorga al tema de les descàrregues una prioritat mínima. 

Durant tot l'any passat, només una miserable condemna a un lloc de warez molt més dedicat a l'intercanvi de programari que de cançons o pel lícules, i el segrest - que no el tancament - dels dominis d'alguns llocs menors. 

 A què es dedica el Departament de Justícia nord-americà? A coses que de veritat tenen importància: persecució de medicaments falsos, de peces de recanvi d'avions de dubtosa procedència, i de xarxes de falsificació de productes físics a gran escala. Això, senyors, SÍ QUE SÓN DELICTES. Les descàrregues? 

 Molta propaganda barata omplint la boca amb falàcies com que "la pirateria és com trencar l'aparador de Tiffany's i robar la mercaderia", però en la pràctica ... on és l'equivalent nord-americà de la "Llei Biden-Sinde"?

 
Us diré on és: l'anomenada "Combating Online Infringement and Counterfeits Act" (COICA), que hauria donat al govern nord-americà el poder per tancar pàgines web situades sota jurisdicció nord-americana i la possibilitat de demanar als proveïdors de connectivitat que tallessin l'accés a pàgines similars situades a l'estranger (li sona a algú?) va ser REBUTJADA al Senat dels Estats Units, davant les acusacions dels seus oponents de ser una llei que possibilitava la CENSURA. 

 La proposta mai va arribar a ser aprovada al Senat, i el seu futur en aquests moments és molt dubtós. I això, amics, és la definició perfecta del significat de "doble moral": els Estats Units exigeixen a un país estranger que aprovi lleis que ells no aproven al seu propi país.
 
Segons les mentides de les societats de gestió de drets d'autor, "Espanya és un paradís de la pirateria", i "als Estats Units aquestes coses es persegueixen de veritat". Doncs mira, segons la tossuda realitat, a Espanya no hi ha més descàrregues que en altres països, i ni tan sols més que als Estats Units, on per cert no són de facto perseguides. 

Propaganda sí, però més enllà d'aquesta, accions, pràcticament cap. I no parlem de "interpretacions" ni de "suposicions" ... parlem d'un informe realitzat pel Departament de Justícia dels Estats Units.
 
Com ens queda la cara al veure un Jose Enrique Serrano, a un Alfredo Pérez Rubalcaba o una Ángeles González Sinde afanyant per aprovar una llei que als Estats Units va ser REBUTJADA per censora? ¿Negociant frenèticament amb tots els grups parlamentaris perquè a Espanya es faci alguna cosa que als Estats Units no es fa?

 Però som imbècils o què? Amb quina autoritat moral ens demana "l'amic americà" que aprovem una llei que al seu país no supera ni el primer tràmit parlamentari, i que perseguim alguna cosa que al seu país no és de facto perseguit?
 
Menys prendre el pèl als espanyols, i més bany de realitat, per favor. La "Llei Biden-Sinde" és una aberració antidemocràtica, no pot estar dins de la Llei d'economia sostenible, i simplement, no ha de ser aprovada, perquè és una eina per a la censura que construeix una justícia paral.lela instrumentada únicament per defensar els interessos econòmics d'una indústria inadaptada.Deixem de combregar amb rodes de molí, i vegem d'una maleïda vegada la realitat.
 
Si ets senador i vas a votar per tornar a incloure la "llei Biden-Sinde" dins de la llei d'economia sostenible, una cosa que saps perfectament que és incorrecte i que va radicalment en contra dels interessos de la ciutadania manifestats de manera àmplia imajoritària, pensa-ho dues vegades. I per cert ... el Senat té llistes obertes.


Etiquetado en CATALA

Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase:
Comentar este post