Miles de jóvenes toman las calles de Terrassa contra los recortes. La acampada es de las más grande del estado español y se extiende por el centro

Publicado en por noticias-alternativas

Miles de jóvenes toman las calles de Terrassa contra los recortes. La acampada es de las más grande del estado español y se extiende por el centro
Ayer fue un día histórico. La combativa Terrassa, la roja, faro de la lucha antifranquista vio llenarse sus calles de jóvenes, con una acampada de las más grandes del estado español (186!! tiendas) y no deja de crecer...
Kaos. Terrassa Comarca y DDHH y Lucha por las libertades y derechos sociales| Para Kaos en la Red | 26-5-2011 a las 12:22 | 3044 lecturas | 15 comentarios

Foto de Kilian Ubeda
[Traducción al castellano]

Una vez más Terrasa la "Roja" (que no la de la promocionada selección supuestamente roja) está a la vanguardia.
Y esta vez, como ya lo fue en la lucha contra la dictadura criminal franquista, lo es gracias a la unidad de acción de las diferentes, organizaciones, grupos y personas del anticapitalismo local. Terrassa ha vuelto a ser un ejemplo en todo el estado español, por el nivel de organización, por el volumen de acampados y por las propuestas netamente democráticas y anticapitalistas que están haciendo y defendiendo.

Els estudiants diuen “no a les retallades”
Prop de mil estudiants de secundària s'han manifestat al raval de Montserrat en contra de les retallades en educació
A. Cortés
Aterrasa.cat
 
Quasi un miler d'estudiants de secundària s'han concentrat aquest matí al raval de Montserrat, davant de l'Ajuntament de Terrassa, per protestar contra les retallades en educació. Els manifestants s'han queixat que els centres educatius cada vegada reben menys diners però cada vegada tenen més alumnes, una situació que han titllat d'”insostenible”.

La gran majoria d'estudiants que s'han manifestat avui són alumnes de l'IES Terrassa, l'IES Montserrat Roig, l'IES Torre del Palau i l'IES Can Jofresa.
“A l'hivern les aules són una nevera i a l'estiu són un forn. Com volen que fem classe així?”, ha exclamat una estudiant de l'IES Terrassa a través del microfon que els indignats acampats al raval de Montserrat han cedit als manifestants. “L'any passat teniem busos públics que portaven els alumnes que viuen lluny de l'institut. Aquest any en són la meitat i l'any vinent no n'hi haurà cap”, ha dit, per la seva part, una alumna de l'IES Can Jofresa.

Ja fa setmanes que els estudiants d'alguns instituts es concentren cada dimecres davant la porta dels seus respectius centres educatius. Avui, però, han decidit unir-se i fer-ho davant l'Ajuntament, on han rebut el suport dels acampats. Una vegada acabades les intervencions d'alumnes dels 4 instituts, els estudiants han recorregut els carrers del centre de la ciutat per transmetre el seu missatge: “No a les retallades”.

Els professors també diuen "prou"

D'altra banda, 400 professors i pares dels centres educatius del Vallès Occidental s'han concentrat aquest migdia davant dels Serveis Territorials d’ensenyament a Sabadell contra les retallades del govern. Tot ha començat amb xiulets i crits de “no a les retallades” i han acabat tallant la Gran Via.

L'afectació de la qualitat educativa dels centres públics és la conseqüència més directa que, segons els professors i sindicats, patirà el sector un cop es facin efectives les retallades del departament d'Ensenyament. Mesures com la congelació de llocs de treball i l'eliminació de la sisena hora han centrat els reclams del sector educatiu.
Más información:

Eduard Martín-Borregón


Si quieres contribuir a que Kaos en la Red pueda seguir publicando artículos como este, puedes hacer tu donación en:
Paypal (seguro y permite diferentes formas de pago)
Microdonación de 2 euros
Donación de importe libre

Etiquetado en NOTICIAS

Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase:
Comentar este post