Una herba comuna per tractar el càncer de pell

Publicado en por noticias-alternativas

Una herba comuna per tractar el càncer de pell 
1 febrer 2011 
Written BY BIOMUNDO 

La saba d'una herba que creix comunament en els jardins-la euforbias-sembla ser efectiva com a tractament de càncer de pell, afirmen experts australians. 

Els científics subratllen, però, que els pacients no han de "provar la planta a casa" ja que el tractament encara està en la fase experimental i pot provocar irritació de la pell. 

Les troballes van ser resultat d'un estudi publicat a British Journal of Dermatology (Revista Britànica de Dermatologia), que va involucrar a 36 pacients amb carcinoma de pell no melanoma. 

Encara que aquest tipus de càncer no és la forma més greu de la malaltia, els carcinomes no melanomes són els més comuns entre la població de raça blanca. 

Aquests inclouen carcinoma de cèl lules basals (CCB) i carcinonoma escamocelular (CEC), els més comuns entre la gent d'edat avançada. 

La majoria d'aquests carcinomes poden ser fàcilment tractats i curats amb l'extracció quirúrgica, la congelació, o utilitzant un tipus especial de teràpia de llum que mata les cèl lules canceroses. 

No obstant això, amb alguns pacients cap d'aquests tractaments és efectiu i, en ocasions, els metges no els consideren adequats. 

RESULTATS "prometedor" 
Els 36 pacients que van participar en l'estudi de la euforbias (Euphorbia peplus) tenien col.lectivament un total de 48 carcinomes no melanomes. 

Encara que en els casos de càncer de pell més agressiu o en els melanomes aquesta substància no ofereix una alternativa per a la cirurgia, en el futur podria ser una addició útil en els tractaments disponibles per a pacients amb càncer superficial no melanoma 
Kimberley Carter 

Cadascuna de les lesions va ser tractada amb la saba de la planta, aplicada sobre la pell una vegada al dia durant tres dies. 

La saba de euforbias ha estat utilitzada durant segles com a medicina tradicional. 

Però ara els investigadors de l'Institut Queensland d'Investigació Mèdica a Brisbane, Austràlia, volien comprovar els seus beneficis en un assaig clínic. 

Després d'un mes d'estudi, 41 de les 48 lesions canceroses havien mostrat una "resposta clínica completa" al tractament, el que significa que durant l'examen clínic no es va trobar cap rastre del tumor. 

Els pacients que van mostrar només una resposta parcial a la primera ronda del tractament van ser sotmesos a una segona sessió de la teràpia. 

Les lesions que van respondre positivament a una de les dues sessions de tractament seguir sent tractades durant entre dos i 31 mesos amb la saba. 

Després d'una mitjana de 15 mesos, el 68,5% dels carcinomes (30 dels 48) seguien mostrant una resposta clínica completa. 

POTENCIAL TRACTAMENT 
Segons els investigadors, ara serà necessari dur a terme estudis de gran escala per provar si l'ingredient actiu de la saba-una substància anomenada ingenol mebutato-té potencial com a nova opció terapèutica. 

Els estudis mostren que quan el ingenol mebutato és aplicat a la pell, aquest no només mata a les cèl lules canceroses. També "recluta" a un tipus de glòbuls blancs, anomenats neutròfils, que semblen reduir el risc de reincidència de la malaltia en destruir a totes cèl.lules malignes residuals que podrien permetre que el tumor torni a créixer. 

Segons Kimberley Carter, de l'Associació Britànica de Dermatólegs "aquest estudi va ser portat a terme en un grup molt petit, així que serà molt interessant veure el que un estudi més gran pot demostrar sobre l'ingredient actiu de la saba de la E.peplus ". 

"Encara que en els casos de càncer de pell més agressius o en els melanomes aquesta substància no ofereix una alternativa per a la cirurgia, en el futur podria ser una addició útil en els tractaments disponibles per a pacients amb càncer superficial no melanoma". 

L'experta afegeix que "sens dubte val la pena investigar qualsevol avanç que pugui conduir a noves teràpies per a pacients amb els que la cirurgia no és una opció". 

"També és molt important notar que aquest definitivament no és un tractament que la gent pugui provar a casa seva". 

"L'exposició a la saba en les superfícies que produeixen mucositat, com els ulls, poden resultar en inflamació severa i poden conduir a l'hospitalització del pacient", ha conclòs. 

  

1 febrer 2011 - Posted by Directori de Notícies | TERÀPIES ALTERNATIVES | AUSTRALIANS, CANCER, CIENTÍFICS, CURAR, EUPHORBIA, HERBA, PELL | Edita


Etiquetado en CATALA

Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase:
Comentar este post